25/11/16

25 N, avui i demà


Nerea Novo de feminicidio.net.
Trenta-sis dones assassinades ignorades.

Trenta sis dones assassinades de 681, del 2010 al 2015, no han estan comptabilitzades per l’administració competent. Aquesta ignorància és legal o a-legal, tant s’hi fa. El cas és que maten a les dones, per això es moren. I l’agressor i assassí és un home.
Com si fos un càstig celestial extra de la maledicció bíblica pel pecat d’Eva, la costella rebel d’Adan, el diví “Et guanyaràs el pa amb la suor del teu front...”, font de les tres religions del Llibre sagrat, és una condemna contra la dona en particular i la humanitat en general. Misogínia filosòfica i moral ben terrenal.
A la fi, per la moral dominant, l’ordre institucional i judicial, la dona és qui enreda i provoca, mentre l’home és comprès, justificat i exculpat.
Avui 25 de novembre està bé que institucions i mitjans airegin aquesta xacra criminal de la violència de gènere. Tanmateix és penós que el morbo i els successos procurin aïllar la violència a la punta extrema de l’iceberg amb les dones violades i assassinades.
La ignorància no és pas innocent ni fortuïta, forma part de la connivència amb el sosteniment d’un ordre patriarcal on el mascle te encara la pàtria potestat sobre la femella. L’home assetja i agredeix a la dona perquè ells és un home i ella una dona. La virilitat i la testosterona, ser tot un home, inclou dominar la dona i convertir el No femení a la violència en un Sí inevitable.
Entorn els feminicidis ha versat el dotzè Fòrum contra les violències de gènere d’enguany. En aquest Fòrum ha estat on l’equip de Feminicidio.net ha presentat l’ “Informe 2015: Avance de datos, Catalunya feminicidios y otros asesinatos de mujeres”. Val la pena fer una ullada.
És la periodista Nerea Novo, de feminicidio.net y col·laboradora de Graciela Atencio, que explica sobre “Les xifres invisibles del «feminicidi»”, en un article a Nació Digital. Novo insisteix en que “El concepte "feminicidi" encara es qüestiona, inclús des dels mitjans de comunicació...”, mentre conclou “Ens queda fer entendre encara la necessitat que la lluita contra la violència masclista, més enllà de la parella heterosexual, s'ha de convertir en una qüestió d’estat”.
Del Butlletí electrònic d’EUiA.

No hay comentarios:

Publicar un comentario