10/6/16

Un encert les confluències pel 26 J


La il·lusió i la convicció pel 26J està ben enfocada: fer fora les polítiques del PP, per tant el sorpasso al PP, no al PSOE.
L’objectiu és per un govern d’esquerres confluents que faci front a les imposicions de Brussel·les de milions d’euros de noves retallades. Un govern que derogui les dues reformes laborals, faci un pla d’emergència social per disminuir la pobresa i fomentar el treball, promoure sostre, s’orienti en tant que prioritari vers els serveis i drets universals, combati la corrupció, garanteixi el dret a decidir i el referèndum a Catalunya, per decidir la seva estructuració com a subjecte polític sobirà, sobre la independència i les relacions amb els pobles i Estats d’Europa, per tant amb el Regne d’Espanya.
Cal derrotar el PP. La dreta retalladora és l’enemic i l’adversari principal. Convé una concepció d’entesa àmplia i de coalicions necessàries entre totes les esquerres per aconseguir-ho.
La previsió és d’un escenari amb canvis lleugers referent al 20 D. Tanmateix poden ser decisius. Unidos Podemos (IU i Podemos) enceta la campanya amb molt bones expectatives, amb el cor i el somriure. En Comú Podem s’enlaira amb el lideratge a Catalunya en la contesa estatal. A la valenciana, En Marea, Units Podem Més, comparteixen l’imaginari del canvi.
L’abraçada i suport compromès de l’alcaldessa Ada Colau a Xavier Domènech, és la imatge de la voluntat del municipalisme del canvi de fer política estatal a favor de la ciutadania.
Consolidar a les eleccions estatals el lideratge d’En Comú Podem és, tant superar a ERC i CDC (coalitzats a la Generalitat amb JxSÍ), com en aconseguir el grup propi al Congrés de diputats.
A l’Estat, impedir un govern del PP és el primer pas per foragitar i canviar les mesures polítiques de la dreta espanyola, catalana i europea.
Per això els i les signants del manifest “Amb En Comú Podem guanyem la sobirania* dèiem: “considerem que per assolir aquests objectius en aquest moment constituent,  el millor escenari per Catalunya, és assolir un Estat propi, una República Catalana lliure, social, ecològica i independent, amb llaços d’agermanament, solidaritat i cooperació amb la resta de pobles que conformen els Països Catalans, l'Estat espanyol, el marc europeu i l'arc mediterrani.
Un govern diferent i contraposat al govern de la dreta nacional estatal necessita un ampli ventall d’acord ferm entre les confluències, també el suport del PSOE, i fins i tot, el beneplàcit dels partits de les nacionalitats com Catalunya, Euskadi, Navarra i Galicia.
L’estratègia pel canvi estatal ha de sostenir l’ofensiva amb il·lusió. La campanya cal desplegar-la agosarada i amb força. És l’hora d’unes propostes polítiques convincents i reals, mentre preparem les aliances necessàries per fer possible un govern de les esquerres del canvi.
Sense pors, anem a encertar-ho.
Del Butlletí electrònic d’EUiA.

https://youtu.be/kiTev1ZR3wo


 

No hay comentarios:

Publicar un comentario