20/5/16

Otegi a Sant Andreu


El futur de pau i esperança dels pobles és amb processos constituents i el dret a l’autodeterminació.
Rescat social, Rescat nacional, Repúbliques, un trinomi per resoldre la crisi econòmica, social i política estatal.
Tota l’esquerra catalana ha honorat a Arnaldo Otegi en llibertat.
Ha estat a l’emblemàtica Fabra&Coats al barri de Sant Andreu de Barcelona. On no molt lluny va haver-hi l’atemptat d’ETA a un centre comercial. Un atemptat “que amb tota la
responsabilitat em dol i mai hagués hagut d’existir”, com ha expressat el líder de l’esquerra abertzale, artífex de l’estratègia democràtica i de pau, per cert ben unilateral, doncs l’Estat segueix tractant als presos con hostatges i amb venjança.
Gil de Matamala ha demostrat jurídicament que no hi ha proves verídiques de que Otegi fora un terrorista, que tot ha estat un muntatge repressiu policíac. Com també ho és pretendre ara inhabilitat a Otegi per ser lehendakari d’Euskadi.
Jordi Armadans de la Fundació per la Pau ha glossat l’aposta estratègica d’Otegi per la resolució del conflicte basc, “que sembla que a l’Estat no li interessi”, però als nostres pobles sí de totes maneres. Gemma Calvet ha fet el clam de que sempre hem estat a favor d’una resolució democràtica i de la independència basca des de un postulats estrictes pacífics.
David Fernández, Joan Tardà, Gabriela Serra, David Minoves, president del Ciemen que ha organitzat l’acte. Lluís Llach.
Jaume Asens de BComú, com a tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, ha fet una solidària i càlida rebuda de la Ciutat de Barcelona a Arnaldo Otegi. Asens ha rebutjat la campanya vergonyosa de titllar de terrorista a Otegi.
L’esquerra catalana sobiranista ha estat ben compromesa, tant la federal, confederal com la independentista ha participat en tarannà front ampli democràtic català.
Joan Josep Nuet d’EUiA, Joan Tardà i Oriol Amorós d’ERC, Mireia Boya, Anna Gabriel, Gabriela Serra, Albert Botran de la CUP, L’Aurora, Acord D’Esquerres per la República Catalana, SI, ANC, Òmnium, Gerardo Pisarello i Laia Ortiz, i moltes més entitats i organitzacions.
La germanor entre Catalunya i Euskadi per la causa social i de la llibertat l’hem de compartir i estendre arreu de l’Estat.
La concepció estratègica de processos constituents confluents i de repúbliques és cabdal per una solidaritat democràtica.
El fet de projecte sobirà constituent és el contingut per la ruptura democràtica.
La perspectiva que superi el processisme convergent, que acata fil per randa els suspensions del Tribunal Constitucional i ajorna la superació i ruptura del marc constituent autonòmic del regne d’Espanya, ha de focalitzar-se en que el poble de Catalunya decideixi d’una vegada.
Preparem les condicions sense subterfugis, ni supeditacions ni subordinacions, per exercir la decisió catalana. Una República Catalana sobirana és la proposta democràtica necessària.
De la Carta de L’Aurora.

No hay comentarios:

Publicar un comentario