21/5/16

La ILP per un nou sistema educatiu tombada al Parlament per JxSí (CDC i ERC) i PPC


La Iniciativa Legislativa popular per un nou sistema educatiu ha estat tombada al Parlament per les esmenes a la totalitat de JxSí (CDC i ERC) i PPC.
El govern de Puigdemont mostra la seva cara privatitzadora, ben dretana, favorable a l’escola negoci i a les ordes religioses catòliques. És una política negativa vers els serveis i drets públics universals. ERC s’ha ajupit i tragat el gripau. Un pas enrere d’aquesta esquerra que segueix el so que marca la dreta catalana.
L’educació i l’escola no deuen ser considerades estructures del nou país, ni de la futura república, per part dels diputats i diputades de CDC, ERC i PPC. El que fan al Parlament contradiu el que proclamen en espais com Reinicia. Els fets contradiuen les intencions.
La tasca pedagògica i mobilitzadora, iniciada el setembre de 2013, tot i aconseguir fa 10 mesos 96.000 signatures per aquesta ILP, han estat ben desconsiderades i rebutjades pel govern i pel Parlament.
Així és la manera com no s’aconseguirà el suport social ciutadà suficient i necessari pel nou país i per una república catalana.
Des de la ILP es considera que és necessària una nova llei d’educació ja que la LEC no garanteix que es defensi l’educació pública abans que la concertada, ni que les escoles bressol siguin gratuïtes, ni que es tingui accés a una plaça 100% pública i gratuïta, ni que les universitats tinguin preus accessibles per a tothom.
Ho van expressar prou clar les manifestacions massives que es van fer contra la LEC (5 vagues en un any) i les mobilitzacions contra les retallades i contra el tancament de línies de línies i el 3+2 i el 0-3 que també existeix.
La Marea groga insisteix en que cal finalitzar amb els concerts en 10 anys i re-democratitzar els centres. L’eliminació de la doble xarxa és altre element a realitzar per evitar la segregació segons l’estrat socials de l’alumnat.
En el país de Ferrer i Guardia i de Marta Mata, els valors i la construcció republicana estan impregnats de la necessitat vital de l’educació pública, gratuïta i de qualitat.
El greuge de JxSí i PPC contra la ILP esmentada s’haurà de resoldre per a la formació vital i equitativa d’aquest poble.
Del Butlletí electrònic d’EUiA.

No hay comentarios:

Publicar un comentario