6/5/16

Contundent suport de les bases d’EUiA i IU a la coalició amb Podemos


La situació d’incapacitat de formar govern a l’estat durant quatre mesos és inèdita a la
historia espanyola. El fet d’haver de resoldreu amb unes noves eleccions també.
L’espada de Damocles de les imposicions de fer retallades d’uns 22.000 milions d’euros, determina el marge d’un possible govern disposat a complir-ho, o d’una alternativa governamental que s’enfronti al PP i a la UE.
Els sindicats per l’1 de Maig han establert la necessitat de derogar la reforma laboral, així com un salari mínim que avanci vers la mitjana europea, fins i tot amb esment a fer vaga general. L’emergència social és greu.
En comú podem i Podemos han posat sobre les negociacions que el dret a decidir a Catalunya s’havia de concretar, en comptes de negar-lo o d’ajornar-lo in eternis.
Generalitat i Ajuntaments s’han ajuntat per fer front i plantar cara a les impugnacions i suspensió de lleis com la 24 o la d’Igualtat i altres. Una entesa democràtica tàcita tempteja l’aplicació de les lleis aprovades pel Parlament, l’obediència a tall de sobirania catalana, o el seguir l’agonia d’acceptar les prohibicions estatals.
En aquest context de crisi econòmica i política l’ afiliació d’EUiA i IU ha respost de forma contundent i positiva a la necessitat de confluència i coalició entre IU-UP i Podemos, per enfocar les eleccions del 26 Jn.
A Catalunya, EUiA ja havia format a les anteriors eleccions la coalició En Comú podem. La mateixa IU havia avalat les fórmules confluents unitàries a Catalunya i a Galícia (En Marea).
El camí a concretar la fórmula d’aliança ha quedat planer. El balanç del desencontre del setembre passat, davant el 20 D, ha estat la necessitat clamorosa de fer un acord.
La pregunta de la consulta ha estat clara i precisa: “Aproves una coalició electoral amb Podemos i altres forces de cara a les eleccions del 26 de juny”? 
Inapel·lable el resultat. En general a IU, inclosa EUiA, 20.067 vots de participació; Sí: 85,4 %(16.953); No: 13,1% (2.623); Abst: 2,4% (491).
A Catalunya EUiA ha donat suport a la votació amb 975 vots. Sí: 95,1 %(927); No: 3,5% (34);  Abst: 1,4% (14).
La participació general es pot analitzar com feble, ans ara compte sobretot el factor polític de confluència o coalició.
L’element més nou i il·lusionant de les eleccions del 26 de juny és aquest acord unitari entre IU-UP, Podemos, En comú podem, En Marea i altres que es configurin. Si hi ha una expectativa de generar alternativa és entorn d’aquesta innovació política.
Superat l’escull de la divisió, per EUiA, BComú, per tant En Comú Podem, també per En Marea, es decisiva la fórmula jurídica que asseguri disposar de grup parlamentari propi en el Congrés. Les relacions fraternes i sòlides es volen estructurar des de cada sobirania nacional.
Del Butlletí electrònic d’EUiA.

No hay comentarios:

Publicar un comentario