30/8/13

Palestina, Betlem: "No fotos"

Dia 12: "No fotos"

Avui hem despedit als madrilenys i a la delegació de dones. Ha estat un matí emotiu i de comiats. Després hem aprofitat el nostre dia lliure per passejar per Betlem amb la companyia de Roberto. El paisatge aquí és molt muntanyós; ple de grans pujades i baixades. Hem arribat fins al centre del poble, on al mig de la rotonda veiem aquest cartell que demana l'alliberació de desenes de presos palestins.
Segons els Tractats d'Oslo Nablus és zona A (sota control administratiu i militar de la Autoritat Nacional Palestina) i per tant és una zona on no haurien d'entrar els soldats israelians ni ser-hi presents però com a tants altres llocs es salten les regles. Ben aviat ens hem creuat amb una zona militar que també fa de check-point. Fora d'aquest hi havia aquest enorme cartell, el qual ja hem vist vàries vegades viatjant pel país. 
Al vespre hem pogut visitar una de les conegudes pintades del famós Bansky, que es troba molt aprop del nostre hostal. De vegades, l'opressió porta a la creació. Dimarts 27 d’agost de 2013.

No hay comentarios:

Publicar un comentario