30/8/13

El Mur per Betlem: "Separar per dividir"

Dia 13: "Separar per dividir"
Aquest matí en Yasser ens ha portat al seu poble que es troba a uns set minuts de Betlem. Les valles de separació estan al costat de casa seu i el seu poble ha quedat dividit per tots cantons. Just davant de casa els seus pares hi ha un checkpoint que juntament amb una valla metàl·lica i que enrampa separa al poble veí i l'aïlla. Gran part de la seva família viu allà però ell fa més de deu anys que no hi pot entrar.
La casa de la seva cosina que viu davant de casa seu, ara al quedar separada per una torre militar i per la valla, ha d'anar fins a Jerusalem i tornar per tal de veure-la; un viatge que abans durava tres minuts ara en dura una hora i mitja. 
 Per la tarda hem pogut parlar amb la Presidenta de Women Media and Development, una dona que ens ha pogut explicar amb detalls la situació actual de la dona a Palestina i sota la doble opressió la qual viu: la de l'ocupació i la de l'Islam.
Més tard hem vist un documental desolador: "Arna's children" que mostra les persones rere els lluitadors palestins i sota la pressió la qual viuen per lluitar i resisitir.
La xerrada d'aquest vespre a l'AIC (Alternative Information Center) era sobre el pla PRAWER. Un pla que vol aprovar Israel per tal d'expulsar els pobles Beduïns de la zona del sud de l'estat.
P.D. Volem aprofitar avui per recordar que és el 50è aniversari del discurs "I have a dream" de Martin Luther King Jr. Cada dia és un bon dia per llegir-se aquest inolvidable missatge tan inspirador i coratjós: segueix havent-hi molt racisme en aquest món. Dimecres 28 d’agost de 2013.
http://www.archives.gov/press/exhibits/dream-speech.pdf

No hay comentarios:

Publicar un comentario