10/9/18

Perseverança per les llibertats

Ajuntament de Barcelona.
Titllats de polítics presos des de les consignes de la Moncloa i la Judicatura, defensats com presos polítics per l’ANC, Òmnium, CatComú, ERC, CUP i JxCat, el cas és que a la Catalunya i a l’Estat espanyol del s XXI hi ha presos per motius polítics.
El delicte, segons l’Estat, d’aquestes persones líders cívics, dirigents de partits polítics i del govern, ha estat voler la independència, promoure la república i haver-ho votat l'1 d’octubre.
La perseverança en la defensa republicana va conjunta amb la mobilització constant per la llibertat dels presos i preses a les presons del Puig de les Basses, a Figueres, dels Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada (Bages), i a Mas d’Enric, al Catllar.
Presó de Lledoners.
Els llaços grocs, fins i tot el color groc, s’han erigit com a símbol de la llibertat contra els empresonaments, l’exili i la llarga llista d’imputacions. 
Res tornarà a ser igual a l’Estat que impedeix el vot i la decisió de tot un poble. Res s’assemblarà a la transició de 1978, que va restaurar la monarquia borbònica en contra de la lluita popular espanyola i catalana per la llibertat i la república i els drets socials.
L’alternativa ciutadana popular a la dictadura no era ni és el Regne sinó una fraternitat i solidaritat de repúbliques lliures.
Tarragona.
Les soflames d'alts funcionaris militars, de la burocràcia estatal i judicials, atiats dels poders financers i econòmics nostàlgics de la dictadura franquista, ampliades pel PP i Ciutadans, com mostren amb el “Valle de los caídos” o amb l’elogi del dictador Franco, no frustraran de nou la causa republicana.
Els Carrillo, Solé Tura, González i Guerra ja van renunciar al seu comunisme, socialisme i republicanisme el 78, tot fent una Constitució a la mida de les imposicions militars i dels grans poders econòmics. Quaranta anys després el seu llegat es percep ben nefast pels drets socials i democràtics de la classe treballadora i per uns pobles lliures.
Molts dels que lloen el dictador Franco, o es neguen a condemnar la seva guerra i repressió assassina, resulta que alhora promouen la negació dels inofensius llaços grocs. 
Les veus que plantegen un referèndum per una reforma constitucional, mentre pretenen eliminar de l’imaginari ciutadà el fet de l’1 d’octubre, estan fora del temps actual. Cal tocar arran de terra per copsar l'anhel de llibertat i de la decisió del poble mobilitzat.
Ni reforma constitucional en el marc del Regne, ni un Estatut d’un Estat autonòmic fallit en plena involució democràtica. Si Pedro Sánchez vol de debò sostenir-se com alternativa al PP, ha de girar a solucions democràtiques de lliure decisió. 
El govern estatal del PSOE, en minoria depenent de Unidos Podemos i les Confluències com ECP, de les minories nacionalistes independentistes com ERC i PDECat, o del PNB i altres, ha d’optar per acordar un nou referèndum d’autodeterminació o ser engolits per la reacció conservadora pro corona.
La causa republicana s’acreix com a moviment de masses catalanes. És temps de fomentar i establir aliances del conjunt del sobiranisme català, sense exclusions maldestres, per estendre la ma a la solidaritat dels pobles i demòcrates i republicans dins l’Estat.
El Judici en curs al lideratge republicà català, serà una situació privilegiada per denunciar la repressió estatal. Les raons de la llibertat catalana són un terreny per cercar aliances i suport de totes les concepcions i alternatives democràtiques.
Els dinars i sopars multitudinaris continuats a les presons són l’alerta de que la causa republicana és ben viva. Clamen per llibertat i ruptura. La perseverança popular és un mandat d’aliances per un futur lliure. 23 d'agost de 2018
De la Carta de L’Aurora.

No hay comentarios:

Publicar un comentario