13/2/17

Context que ha envoltat el que hem dialogat amb les esquerres sobiranistes


El món gira en clau involució. Els poders dominats no troben una solució a la crisi econòmica de la globalització. Trump president USA és un esperpent polític. Un greuge global.
Europa i la UE està en una cruïlla entre el Brèxit anglès i les dretes xenòfobes que pugen al continent. L’ofec de l’experiència grega val per tot país que cerqui vies populars per resoldre la crisi a favor de majories ciutadanes i socials.
El PP s’ha imposat al govern de l’Estat, però és feble. La seva funció es centre en aplicar les mesures de retallades de Brussel·les i d’impedir el Referèndum, la sobirania i la república a Catalunya, la independència.
Al nostre país tenim una situació excepcional. Una població mobilitzada per la sobirania, la independència i la república catalana.
Fer el referèndum és una ruptura de sobirania, és una legitimitat que s’enfronta amb una legalitat constitucional del Regne del règim de 1978.
Aquest règim estatal centralista ha fracassat. Unes passes col·lectives cap a la república catalana són la concreció d’unes expectatives revolucionaries.
Hem de ser conscients que superar el marc autonòmic del Regne, trencar amb el règim de la constitució de 1978, per constituir una república és un fenomen revolucionari.
Es parla de possible desencís o de frustració si no es fa el referèndum o la ruptura de la independència, però nosaltres, l’AExRC, observem bona disposició popular, que pot girar a ràbia col·lectiva i rebel·lia generalitzada. Aleshores podem entrar en un estadi superior. On es jugui la legalitat catalana, com amb la llei de transitorietat jurídica; o com representa de front ampli democràtic el Pacte Nacional pel referèndum, al que l’AExRC donem suport; o com apunten propostes de legítima sobirania popular que encapçalin el procés constituent republicà amb l’Assemblea de representant electes que promou l’ANC.
Als derrotistes els hi diem que es pot perdre, sí, però sobretot es pot guanyar la sobirania republicana. En això juguem.
Les esquerres sobiranistes republicanes tenen una gran responsabilitat i paper a fer. Per això és important que hi hagi espais de diàleg i acords.
Agraeixo del tot l’esforç, la sinceritat, la discreció i el bon tarannà que els representants dels deu partits compromesos en el diàleg han desenvolupat. Aquest context, ambient i aquest espai han permès treballar i oferir les propostes que presentem. 12 de febrer de 2017
Unes pinzellades fetes a la presentació per part de l’AExRC de les Propostes per al diàleg i l’acció conjunta de les forces polítiques d’esquerres sobiranistes. He esbossat el context que ha envoltat el que hem dialogat durant nou mesos amb representant de deu partits, des de l’abril de 2016.

No hay comentarios:

Publicar un comentario