24/2/17

Arbitrarietat, dijous negre per la justícia

El 23 F ha estat un dijous negre per la justícia.
La judicatura estatal està en funció, determinada i sotmesa, del poder polític del govern del PP, que existeix amb el suport del PSOE i C’s.
A la sentència Nóos, el cunyatíssim del Rei, Urdargarin no ingressa a presó, queda lliure i a Suïssa. Sense ni pagar fiança. Escàndol? Són privilegis reals.
Es relleva el Fiscal superior de Murcia, Manuel López Bernal, investigava per corrupció el president de Pedro Antonio Sánchez, pel cas Auditori.  El Fiscal ha denunciat intimidacions i assalts de les cases dels fiscals per arrabassar documentació i proves inculpatòries.
L’Audiència Nacional condemna al raper mallorquí, Miguel Arenas Beltran (Valtonic), a 3 anys i 6 mesos de presó per criticar el rei a les cançons.
La Fiscalia exclou en Joan Josep Nuet de la querella contra les persones membres de la mesa del Parlament.
Tot un esperpent judicial. Es vol dividir i fragmentar el front democràtic sobiranista en bons i dolents, segons intencions i el voto de cadascuna, en funció del grau d’independentisme o de no independentisme.
És una acció clarament política, d’un Judici polític, que cerca una sentencia política condemnatòria, pel fet d’haver tramitat la mesa quelcom que el Tribunal Constitucional no vol.
Fet realitzat exactament igual per Nuet, com els altres quatre membres encausats.
Joan Josep Nuet ha volgut comparèixer amb els altres membres de la mesa per mostrar la solidaritat i la unitat entorn el fet democràtic de que el Parlament tingui el dret i l’obligació de deliberar i decidir sobre tot el que pertoca a Catalunya, inclòs sobre el referèndum i la independència i la república, si s’escau.
La judicatura practica la incoherència i l’arbitrarietat contra els i les membres de la mesa del Parlament. Pel mateix fet a unes se les imputa i a l’altra se l’exonera de la querella.
Tot i que Nuet també va ser favorable a que el text arribés a la votació, el ministeri públic descarta querellar-se contra el secretari tercer, Joan Josep Nuet,
Les al·legacions del fiscal superior s’estenen en la justificació arbitraria de jutjar diferent els fets. El fiscal considera que Nuet no pretenia "tirar endavant un projecte polític amb total menyspreu de la Constitució del 1978", donat que no va donar suport a la resolució com sí van fer els independentistes, també insisteix que el secretari tercer de la mesa no tenia "voluntat de sumar-se al projecte polític de ruptura unilateral amb el sistema constitucional" en base a la seva "trajectòria com a diputat" durant "la present legislatura, anterior i posterior als fets que motiven la querella".
Nuet ha estat contundent des de la coherència política democràtica.  
NUET‏@NUET Querella d la fiscalia contra 4 companys/es d Mesa del @parlament_cat Una discriminació ideològica i una politització barroera i intolerable
Nuet ha afegit que no aconseguiran trencat la unitat de la majoria sobiranista. Milers d’adhesions i suport han situat com a cabdal l’orientació de sostenir i avançar en la sobirania del Parlament. El coordinador d’EUiA ha rebutjat la decisió de la fiscalia espanyola d’excloure’l de la querella.
Un allau de missatges han donat suport i denunciat l’arbitrarietat de la Judicatura.
Francesc Matas Salla‏@francescms   Intolerable x incoherent i arbitrari. Ara es jutjaran intencions en comptes de fets.
Francesc Matas Salla‏@francescms  Discriminació i arbitrarietat contra la sobirania de la mesa del Parlament. A un mateix fet distinta actuació del Jutge.
El diputat de CSQEP, ha assenyalat el govern espanyol i el PP d’estar darrere d’aquesta persecució judicial, i ha fet una crida a la unitat dels demòcrates. ‘No aconseguiran dividir-nos. Els demòcrates que estem pel dret de decidir i volem un referèndum efectiu a Catalunya viatgem en el mateix vaixell i remem en la mateixa direcció’.
La presidenta del Parlament, Carme Forcadell ha assegurat que ha quedat clara la doble vara de mesurar de la justícia espanyola: "no és pels nostres actes. És una querella purament política, perquè hem comès el delicte de ser independentistes i hom hem dit públicament"… "continuarem defensant la llibertat d'expressió. El debat en aquest Parlament continuarà sent lliure".
Joan Josep Nuet, ha deixat clar que ell era plenament conscient del que feia el dia que va votar, contradient el que diu la Fiscalia: "No estava despistat, sabia el que feia". Explica Nuet, que és una querella "clarament política, darrere de la qual hi ha l'Estat i el PP. Amb aquesta querella es vol dividir els demòcrates". Nuet ha aprofitat per fer una crida a la unitat en el si del sobiranisme: "El sobiranisme necessita unitat en aquest moment en què volen dividir-nos".
En canvi ha esdevingut desafortunada la intervenció de Joan Coscubiela, en tant que portaveu del grup parlamentari CSQEP. Coscubiela va corregir, en clau desautoritzadora, la precisa definició política de Nuet de titllar de “discriminació ideològica” l’actuació de la fiscalia. Per sostenir ferma la unitat dels partidaris del dret a decidir i del referèndum, de l’anomenat sobiranisme catalanista, ahir era d’aquells moments vitals en que tothom es solidaritza a fons, per tant en que el grup parlamentari convenia tingués i escenifiqués una ferma unitat entorn el diputat Nuet.
L’arbitrarietat judicial, com la corrupció, és quelcom estructural de l’Estat espanyol i del règim constitucional 1978 del Regne.
El pols polític ha de ser sense treva al poder econòmic dominant català i la política neoliberal continuista com es mostra en els Pressupostos, ma estesa i entesa democràtica del conjunt del sobiranisme democràtic enfront dels atacs estatals a la mesa i al Parlament de Catalunya.
Del Butlletí electrònic d'EUiA.

Declaració de Joan Josep Nuet, secretari de la Mesa del Parlament. Minut 3,30.


Canal Parlament|Parlament de Catalunya

No hay comentarios:

Publicar un comentario