28/3/16

Bumerang terrorista


Brussel·les som nosaltres. Solidaritat amb les víctimes i les seves famílies.
La Unió Europea junt a EEUU exporta guerres, terror i misèria. Importem terrorisme i la crisi de l’allau de persones refugiades. Les conseqüències són devastadores.
Les víctimes a l’engròs són la població civil, els drets i les llibertats.
La lògica del militarisme contra Síria, l’Isis i també el Kurdistan, és la raó dels poders econòmics i estatals que sotmet i colpeix els pobles.
La principal responsabilitat política de les guerres i dels atemptats és de les potencies occidentals agressores i destructores.
Brussel·les, abans París, mostra un terror descarnat que ens afecta profundament. Per combatre’l ens cal sobretot assenyalar que no són la causa de la violència sinó el resultat de la barbàrie del militarisme i les guerres.
L’integrisme religiós, islàmic, amb la seva vessant terrorista és, malgrat tot el que es diu, un resultat de la continua extensió del militarisme amb unes guerres que no tenen ni el consentiment ni res a veure amb les necessitats, drets i llibertats dels pobles. Ni els d’Occident ni els d’Orient.
La millor seguretat i antídot al terrorisme que ens colpeix a Brussel·les, el mateix que ens va sotragar a París, és la defensa dels drets dels pobles a una convivència solidària.
La negació dictatorial del Dret d’asil o de les llibertats individuals de la sobirania ciutadana no són cap solució a les conseqüències del militarisme. L’acord amb Turquia, que perverteix i contravé la Convenció de Ginebra, no resoldrà la crisis de persones refugiades. Negar l’acollida i expulsar a les persones que fugen de situacions impossibles només provoca més dolor i destrucció.
Les mesures anti-terroristes amb limitació de drets i increment del poder repressiu i militarista dels Estats, no resol de cap manera el fons del problema de l’agressió imperialista, ni molt menys fomenta la seguretat de la ciutadania, sigui la dels pobles agressors o dels agredits.
La crisi econòmica porta a una espiral incontrolable. El greuge s’acreix. Les víctimes, la misèria, el dolor, el terror i les morts són sobretot de les poblacions civils. Els guanys pertanyen a uns pocs Estats, a uns grups econòmics disposats a tot per tal de garantir els seus beneficis econòmic i poder polític.
El que convé als pobles i a les persones és diametralment oposats al que s’està aplicant.
Europa, la UE, els pobles necessiten seguir les propostes d’acollida com les de Ciutats refugi, junt amb solidaritat, no a la guerra i militarisme.
De la Carta de L’Aurora.

No hay comentarios:

Publicar un comentario