13/7/18

El trasllat i la llibertat

Concentració a la presó deLledoners.
El trasllat dels presos i les preses ha de concloure en llibertat. El govern de Sánchez ha d’iniciar des de la Fiscalia la desjudicialització i la repressió per encetar un diàleg que generi una resolució política del fet català.
El moviment i consciència democràtica republicana catalana insisteix en la defensa de la gesta nacional de l’1 d’octubre i del 3-O, malgrat no es fes efectiva la república i la independència.
En contraposició l’Estat, la consciència i la relació de forces parlamentàries espanyoles, estan enrocades en negar el dret al vot per decidir a Catalunya.
La república espanyola i el dret d’autodeterminació varen ser el sacrifici democràtic que es va oferir a l’altar del franquisme decadent i dels grans poders econòmics espanyols i catalans. Un altre sacrifici va ser el del pacte social que situà a la classe treballadora subsidiària del règim de la corona.
La qüestió espanyola és la incapacitat per resoldre el fet de la llibertat de Catalunya. La desgracia nacional catalana està en uns lideratges que confonen somnis en realitats, o pitjor, anar de farol amb estratègia republicana. Catalunya no pot executar les seves decisions d’autodeterminar-se perquè l’Estat s’hi oposa i disposa encara de la capacitat per impedir-ho.
Una altra errada de l’independentisme és seguir amb la il·lusió d’eixamplar la seva base social des d’unitats liderades per la dreta nacional que no inclouen el conjunt del sobiranisme, val a dir el vital factor social, el cos democràtic, el municipalista i la fraternitat amb les causes i pobles de l’Estat.
El govern espanyol del PSOE te una petitíssima capacitat de flexibilitat democràtica en l’aspecte nacional, en el supòsit que hi hagués voluntat política. És un govern molt minoritari en un Congrés i Senat advers a la causa de la lliure decisió nacional, als drets socials i democràtics. És un govern en un regne disposat a ensorrar-se econòmica i políticament abans de facilitar cap avenç popular republicà.
L’evolució econòmica o de la consciència democràtica, el progrés del municipalisme del canvi, del moviment feminista, o una nova entrada en escena de la mobilització treballadora, són els factors fonamentals de transformació social i republicana.
En aquests elements profunds és on ha de cercar aliances fonamentals la democràcia sobiranista i el independentisme català.
A l’entrevista entre els presidents Sánchez i Torra convé un diàleg sobre la necessitat de resoldre el conflicte polític, sense renúncies de l’1 d’octubre. És obligat plantejar la llibertat dels presos i preses, alhora que oferir de nou fer el referèndum acordat que Rajoy va negar. 5  de juliol de 2018
De la Carta de L’Aurora.

No hay comentarios:

Publicar un comentario