29/8/14

Desobeir el bloqueig a la consulta que prepara el TC


El Tribunal Constitucional (TC), el govern, l'estat, el Rei, el PP, el PSOE, la gran patronal, no volen la Consulta del 9 de novembre. Molt menys un nou estat català i la independència. Faran tot el que puguin per declarar la Consulta il·legal, vetar-la i impedir-la.
El PSC no vol una Consulta que no sigui legal. Unió Democràtica de CiU, tempteja ajornar i no fer la Consulta en cas de que el TC la prohibís.
El president Mas diu que la consulta serà d'acord amb la legalitat. El coordinador de CDC afirma que la consulta es farà tant sí como no, "posarem les urnes d'acord amb la llei d'un parlament legítim i democràtic".
ERC, ICV, EUiA, CUP, Procés Constituent, Guanyem Barcelona, el socialisme d'Avancem i Podem, insisteixen que la Consulta s'ha de fer sí o sí.
On comencen els dubtes i les diferències és en què fer quan el Tribunal Constitucional decideixi frenar el procés, el bloquegi i dicti la sentencia que prohibeixi la Consulta. Sobre el TC no hi ha pas cap dubte, val a dir tothom preveu que el TC, i el govern estatal, està preparat per anular tota llei parlamentària o decret governamental de la Generalitat de Catalunya que serveixi per fer la Consulta.
És hora per tant de clarificar els escenaris de legalitat catalana per garantir fer la Consulta de forma pacífica i amb il·lusió, malgrat la prohibició estatal i constitucional.
És hora de preparar la força i la consciència ciutadana per assegurar els mitjans de fer la Consulta. És la manera de que la ciutadania voti i decideixi.
Resulta que a cau d'orella, així com a les reunions a porta tancada, hi ha molt de poder econòmic i dirigents polítics que trameten i asseguren la seva convicció de que la Consulta no es farà, perquè no es podrà fer davant el bloqueig legal i polític estatal.
Aquesta posició casolana derrotista, íntima i en confiança, no te prou en compte que junt els poders polítics, judicials i econòmics, existeix el poder de la rebel·lia ciutadana i popular.
Acceptarà submisa i obedient la població catalana no fer la Consulta i no poder decidir? Per a les ments derrotistes no hi ha possibilitat de desobediència revolucionària. Però sense desobediència no hi hauria ruptura democràtica amb la Constitució de 1978 i amb l'estat de les autonomies del Regne d'Espanya.
La V de l'Onze de setembre d'aquí a dues setmanes és cabdal per catalitzar la força ciutadana i la legitimitat catalana amb la que construir una nova legalitat democràtica a Catalunya.
La V de la Via Catalana 2014 és per Votar i Vèncer.
La resposta unitària dels partits que van proposar la Declaració de sobirania que el Parlament va adoptar, aquells que varen acordar la pregunta per la Consulta, és l'obligació política de preveure que la resposta unitària a la prohibició sigui la desobediència civil, jurídica i política, assegurant la realització de la Consulta i la votació del 9 de novembre amb la legalitat catalana.
Es pot establir un nou acord o pacte entre la Generalitat i els Municipis per disposar del cens de residència dels Ajuntaments. L'organització de la Consulta pot ser municipalista amb una coordinació de la Generalitat que permeti una generalització i seguiment fidel de les votacions.
El compromís i estratègia d'EUiA per la República Catalana, amb un projecte constituent a Catalunya, va en plena sintonia amb l'anhel i mobilització de llibertat nacional de la ciutadania.

No hay comentarios:

Publicar un comentario