7/3/24

8 M Fora discriminacions

Es fa clar que les dones trepitgen ferm. La mobilització que desencadenen resulta potent, internacional i sorgida de les profunditats de les llars, barris i empreses. En les mobilitzacions del 8 de març, Dia internacional de la Dona Treballadora esdevingut de les Dones en general, les convocatòries se centren en defensar els grans avenços aconseguits, fer front a la virulenta reacció misògina patriarcal negacionista, i situar el moviment feminista en capdavanter de les greus injustícies, privilegis i discriminacions, del capitalisme globalitzat decadent. Uns privilegis i discriminacions que colpeixen i sotmeten especialment a les dones treballadores, precàries, pobres, racialitzades i migrants. En el treball, la reproducció, les cures, la llar, les dones són discriminades i agredides. La cultura de la violació s’imposa de mil-i-una maneres. La Plataforma Unitària contra les violències de gènere afirma pel 8M: “ens mobilitzem mentre prenem consciència de que juntes tenim el món i la humanitat per guanyar en igualtat, llibertat i felicitat”.

El lema de les mobilitzacions de l’Assemblea 8M: “Dempeus contra la precarietat, les fronteres i els genocidis”. La Comissió 8M a Madrid: “Patriarcado, Genocidios, Privilegios #SeAcabó”. L’Assemblea 8M crida a la Vaga feminista de cures, laboral, estudiantil i de consum. Tanmateix CCOO i UGT, sindicats majoritaris, criden a participar a les manifestacions, a la reivindicació a les empreses, però sense implicar-se a l’organització de la vaga com varen fer el 2018.

El moviment feminista es posa nous reptes i fites, de drets i realitats, que xoquen de ple amb els poders econòmics del capital financer globalitzat i la seva estructuració política estatal; poder jeràrquic mundial profundament patriarcal. Situar l’origen, la causa, del poder que discrimina, sotmet i viola a les dones, és un avenç enorme per forjar aliances revolucionàries, socialistes i comunals, amb la classe treballadora d’arreu: La revolució social serà amb les dones o no serà.

La Conferència sindical internacional realitzada a Kíiv es pot considerar que ha estat la més important de les realitzades, en un context molt dur des de que va començar la invasió de Rússia fa dos anys. Els sindicats es debaten entre el suport a Ucraïna, la necessitat d’armes i combatents, la lluita contra el rearmament militarista en general, contra la guerra d’agressió i de conquesta d’una part ucraïnesa, la denuncia de l’OTAN i el sotmetiment a l’imperialisme nord-americà. Les esquerres segueixen presoneres d’una visió de blocs confrontats, on no aconsegueixen cercar la concepció estratègica revolucionària treballadora independent dels diferents imperialismes. Alhora que menystenen en concret l’agressió militar destructora i la importància cabdal de la resistència d’Ucraïna a la invasió, escapçament i submissió. L’Aurora dona suport a la Xarxa europea de solidaritat amb Ucraïna, a la defensa de la resistència i llibertat del poble ucraïnès. Aporta a la solidaritat per Bizum al tlf 677 44 94 39 (“Suport Ucraïna”).

Centenari Lenin. “Un pas endavant, dos passos enrere” (1904), fa front minuciosament al significat de la crisi de la socialdemocràcia revolucionària russa, en els diferents aspectes social, polític i ideològic, així a com afecta a l’estructuració orgànica del naixent partit en el 2a Congrés. És el document on es pot entendre el significat de bolxevic (majoria) i menxevic (minoria), respecte “la lluita entre l’ala revolucionària i l’ala oportunista del nostre partit”, en tant que “la composició fonamental dels dos bàndols en pugna ha estat sempre la mateixa”... “el seu desenvolupament segueix la via dialèctica, la via de les contradiccions”... “en la seva lluita pel poder, el proletariat no disposa de més arma que l’organització”... “el proletariat pot fer-se i es farà sense falta una força invencible sempre i quan la seva unió ideològica per mitjà dels principis del marxisme es reforci amb la unitat material de l’organització que cohesiona als milions de treballadors en l’exèrcit de la classe treballadora”. (Tom 8, Ed. Progreso, Moscou). 7 de març de 2024

De la Carta de L’Aurora.

https://assemblea8m.cat/?page_id=1495

https://www.violenciadegenere.org/

https://hacialahuelgafeminista.org/wp-content/uploads/2024/03/manifiesto_8m_2024.pdf

https://www.marxists.org/espanol/lenin/obras/oc/progreso/tomo08.pdf

No hay comentarios:

Publicar un comentario