3/11/23

Aliances feministes

“Aliances feministes. Els drets de les dones no es toquen”. El lema de la dinovena edició del Fòrum contra les violències de gènere situa el moviment davant la contraofensiva reaccionària patriarcal, dedicada amb virulència, poderosos mitjans i finançament, a impedir els avenços feministes dels darrers trenta anys. El dret al propi cos, el lliure consentiment en les relacions afectives i el dret a l’avortament, són posicions vitals en l’erradicació de la violència de gènere.

El Fòrum és un espai de diàleg, respecte i unitari, d’experiències i conclusions, de construcció del futur d’empoderament i emancipació de les dones. Hi ha consciència de que es contribueix a erradicar la violència masclista en aquest segle, atès que les criatures, les nenes, les adolescents i joves, els nens, cada dia disposen de més referents per fer i gaudir d’un món de cures, llibertats i natura.

Les passes de geganta en el sentiment i sororitat feminista han eclosionat aquest estiu per part del futbol femení en el magnífic s’ha acabat! La sororitat de la selecció campiona mundial amb la seva companya agreujada, Jenni, va ser possible per l’abast internacional del rebuig a la humiliació misògina del petó sense consentiment. El discurs de la doble pilota d’or i capitana, Alexia Putellas, al Parlament, ha tingut un impacte superior a les tribunes parlamentàries arreu de les llars i del cor de les nostres nenes i nens. Alexia va concentrar en poques paraules tot un manifest que s’ocupa de les futbolistes i de les nenes i adolescents, oferint un compromís de futur, una perspectiva per la rebel·lia davant la misogínia i humiliació pública, la discriminació constant i les vexacions. En el món, de manera inaudita i inesperada, es va estendre la comprensió de que un acte com un petó no consentit és violència masclista. La defensa del dret al propi cos i al lliure consentiment són bandera per a les generacions actuals.

L’avenç del moviment feminista i pels drets de les dones a viure sense violència s’ha anat enfortint, malgrat totes les barreres. El feminisme adopta la concepció d’interseccionalitat per copsar i denunciar la conjunció de greuges, discriminacions i repressions que afecten a les dones. En aquest sentit, el moviment feminista a tot el món ha esdevingut fort, sensible i garant de les injustícies que genera la societat neoliberal i patriarcal.

Cada esclat de nou focus de crisi ni resol ni anul·la els altres, sinó que incrementa la inestabilitat general, és el fracàs dels poders econòmics i polítics imperialistes militaritzats. El centre d’atenció, de solidaritat i ràbia, es desplaça d’Ucraïna, envaïda per l’imperialisme rus, a Palestina, massacrada a Gaza, colpida a Cisjordània, pel sionisme militaritzat de l’Estat d’Israel. Un estat que es punta de llança i protegit per l’imperialisme predominant EEUU, les grans multinacionals nord-americanes i europees.

El que uneix la causa dels pobles d’Ucraïna i Palestina és la lluita per la llibertat i la terra. Els grans oligarques que governen Rússia, EEUU, la UE, UK, Espanya, volen els pobles dividits, confrontats i sotmesos. Ans el futur de convivència és el d’un món de nacions lliures, de classes treballadores solidàries, una lluita, de natura internacional, que necessitarà unir-se per sobre de les grans potències. La massacre sionista de Palestina és font de terror i horror, ara bé, el rebuig, solidaritat i rebel·lia, que es cou i alimenta en les mobilitzacions arreu del món, fins i tot dins les comunitats jueves, serà flama d’alliberació i revolta dels pobles. Els còmplices i responsables de l’ocupació sionista són les grans multinacionals i estats imperialistes. Tots els plans de pau des de fa 75 anys han resultat un oprobi de destrucció pel poble i la terra de Palestina.

L'horror del terror militarista de l'extensió i existència de l'Estat d'Israel denúncia i recau sobre els grans podes econòmics de la globalització, els estats predominants i la comunitat internacional ONU.

I tant que tota mesura que alleugeri la barbàrie és benvinguda, fins i tot les resolucions, ans atès la seva inutilitat concreta pràctica ha de caure la bena als ulls de la candidesa benintencionada de la convivència pacífics entre botxins i víctimes, entre explotadors i explotats, entre destrucció de drets i vides i les llibertats i existència saludable feliç, o es frenen tots els fluxos financers i comercials amb i de l 'Estat d'Israel o es capgira de soca-rel els grans poders de les multinacionals. La ruptura de relacions diplomàtiques de Bolívia denúncia la impunitat internacional de Israel  Els sindicats del transport de Bèlgica mostren amb el seu boicot pràctic al transport de les armes destinades a Israel, una via solidària revolucionària.

La democràcia occidental fortament militaritzada de l'imperi de les finances i multinacionals s'alimenta de la sang dels pobles oprimits, de l'extorsió a gran escala, del sotmetiment i misogínia de la meitat de la humanitat dones. Això no té aturador si la rebel·lia dels colpits no finalitza amb els botxins i els seus senyors dels diners.

2 de novembre de 2023

https://www.violenciadegenere.org/sites/default/files/2023/Programa_A4_D8_c.pdf

https://www.violenciadegenere.org/inscripcio-al-xix-forum-contra-les-violencies-de-genere

No hay comentarios:

Publicar un comentario