8/9/17

L’11S preludi de l’1O


La massivitat de la Diada de l’11 de setembre prepara la convocatòria, organització i participació amb el vot de referèndum previst per l’1 d’octubre.
Catalunya ha madurat l’exercici de la seva sobirania, ho ha intentat amb l’autonomia dins el Regne i amb l’evolució de l’Estatut. Anul·lada aquesta via per l’estat, ara prova amb entusiasme una nova fórmula que porti a constituir una República Catalana, lliure i independent del bloqueig imposat des de la Constitució espanyola.
Exercir el dret a l’autodeterminació està al punt de ser un anhel i reivindicació d’ampli suport popular a un fet de sobirania nacional.
Convé que tothom formi part de la marea catalana de la Diada. És una demostració de força del contingut que aquest poble vol per la república i la llibertat. Animem a participar l’11-S malgrat el lema “La Diada del Sí” que considerem desafortunat, fins i tot si és l’opció que mobilitza i marca el rumb, doncs el camí l’hem de fer amb el conjunt sobiranista.
La Diada ha de cridar a tothom que vol decidir, a tothom que defensa votar l’1-O, a tothom que vulgui sobirania, llibertat i república.
Ahir es va debatre i aprovar una Llei de referèndum per part del Parlament de Catalunya. Ha hagut de ser per un procediment d’urgència degut a les prohibicions i bloqueig estatal. El Parlament s’ha autolimitat el temps per poder complir amb la voluntat majoritària popular de decidir amb el vot en referèndum.
El bloc constitucionalista de C’s-PSC-PPC han intentat impedir que s’adoptés la llei oposant formulacions procedimentals i jurídiques a la voluntat i decisió polític de que la ciutadania catalana pugui votar fent el referèndum. CSQEP ha nedat entre dos aigües.
L’Aurora hem estat favorables a la llei de referèndum per disposar de la legalitat catalana
democràtica suficient per a poder fer el referèndum. Haguéssim preferit que es fes amb la negociació i entesa d’una majoria sobiranista, inclòs CSQEP, en comptes de limitar-se a la majoria independentista de JxSí (PDECat i ERC) i CUP. Tanmateix apreciem que l’abstenció vol dir, en aquest cas, que s’evita fer bloc amb qui pretén impedir el referèndum a qualsevol preu.
La majoria independentista JxSí-CUP i el govern persisteixen amb l’equivocació d’un Full de ruta que no inclou unes mínimes necessitats, drets i serveis socials; aleshores queda hostatge de la dreta catalanista, privatitzadora i neoliberal. El motor de la mobilització independentista necessita fer causa amb la majoria popular. La clau rau en mobilitzar al conjunt de la població sobiranista (independentistes, federalistes, confederalistes). Cal un gran acord democràtic i republicà, possible per la majoria d’esquerres existent, per un procés constituent lliure i social.
La mobilització de la Diada és el gran impuls per a la participació i el vot al referèndum de l’1 d’0ctubre. 7 de setembre de 2017
De la Carta de L’Aurora.

No hay comentarios:

Publicar un comentario