2/7/20

Que cap mascareta ens aturi

El solstici d’estiu coincideix amb el canvi del desconfinament després de tres mesos en que la globalització capitalista ha col·lapsat, desarmada davant la pandèmia. Els valors de la consciència social han virat, en aquest temps de paràlisi i crisi econòmica extrema, vers els serveis vitals, els conceptes comunals, les cures, els serveis i drets universals. L’imperi del capital financer domina els mitjans de producció i els Estats, però és incapaç de garantir una societat lliure i respectuosa, on tothom pugui viure del seu talent i treball i gaudir de la natura.

Enmig de l’aïllament i les mascaretes sorgeixen guspires d’intel·ligència social i de poder futur en les xarxes d’ajuda mútua, les mobilitzacions sanitàries, les de Nissan i Alcoa, l’antiracista, les demandes feministes, els aplaudiments, la pressió per unes ciutats i vida saludable, les denuncies a les restriccions de llibertat i a l’abús repressiu policial i judicial, en fi, es manté ben viu el clam per la llibertat dels i les preses polítiques, així com la lliure determinació republicana catalana.

Les mobilitzacions apunten a la necessitat d’un pla de xoc social, els serveis públics amb la sanitat (100%) recuperada de les urpes i beneficis empresarials privats, la derogació de la reforma laboral, una renda bàsica universal, fre als desnonaments, lloguers assequibles, regularització ja de les persones migrades, banca pública i devolució del rescat bancari de la crisi econòmica 2008, mitjans suficients per foragitar la violència de gènere, les agressions sexuals i violacions.

El Congrés estatal ha format una comissió per a la reconstrucció social i econòmica; el govern de coalició PSOE-UP navega entre les pressions d’un Estat i règim 1978 sotmès als interessos del gran capital, les decisions de les grans corporacions a través de la Unió Europea, el bloc heterogeni que li atorgà la investidura, i la remor popular que recupera la capacitat de mobilització.

A l’Assemblea de la CEOE, la patrona de caps Patricia Botín del Banc de Santander, ha alçat la veu per defensar que es cuidin i incentivin les empreses, tot fent-se ressò de les set milions i mig de persones en ERTE, aturades, les precàries i per sota del llindar de la pobresa. Ni parlar-ne del retorn dels milions abocats a la banca, ni de situar la fiscalitat i impostos a la mitjana europea, ni que els bancs cobren d’escàndol pels diners que gestionen entre el banc central europeu, les empreses i particulars.

Botín ha alertat que el pitjor de la crisi econòmica provocada per l’efecte Covid-19 serà de grans dimensions i està per venir en els propers mesos. És el ressò del que anuncia l’ONU i l’OIT, el Banc d’Espanya i el FMI. L’OMS està difonent que la pandèmia segueix accelerant-se, que cal no baixar la guàrdia, els contagis augmenten a diari a tot el planeta. Brasil i EEUU encapçalen la llista macabra de contagis i morts.

El proper dissabte 27 juny al migdia es convoca una jornada de mobilització "Per unes vides dignes" que unifiqui totes les demandes dels diferents sectors més afectats.

Mentre, la Casa reial no sura de l’oprobi de la corrupció, la judicatura segueix colpint les llibertats. El raper Pablo Hasél condemnat, noves causes als CDRs. Negativa a alliberar els presos i preses de l’1 d’octubre 2017. La causa de la llibertat sobirana i republicana catalana impugna el govern i règim estatal, trobarà el seu camí i estratègia per trencar el bloqueig i cadenes que manté el poder polític.

Que cap dogma ni mascareta ens aturi. Al s XVII va esclatar la revolució anglesa. Al s XVIII la gran revolució francesa – Llibertat, Igualtat, Fraternitat-. Al s XIX l’alemanya. Al s XX la revolució soviètica russa -Pau, Terra, Pa-. La revolució del s XXI pot donar el tomb a tota opressió i explotació, per aconseguir un món amb serveis i drets universals de la majoria comunal, la superació del patriarcat i la violència de gènere, la convivència lliure entre les persones i la natura. 25 de juny de 2020

De la Carta de L’Aurora.

No hay comentarios:

Publicar un comentario