18/4/17

Social, sobirà i republicà


El partit d'Un País En Comú neix amb un ideari rupturista, social, sobiranista i republicà.  
L'Assemblea fundacional del dissabte 8 d'abril, al Pavelló d'Esports de la Vall d'Hebron de Barcelona, ha conclòs un procés inèdit i innovador de confluència participativa. 
Els ingredients han sorgit des del moviment de la rebel·lia 15M, així com del catalanisme pro sobirania i independència 11S.
Les interpretacions maldestres o les ironies ridiculitzadores de l'estratègia política concentrada a l'ideari i al codi ètic, són intents en fals. Els atacs contra Un País En Comú no poden evitar que la nova força política alci el vol amb una convicció àmplia i decidida, disposada a aconseguir les aliances suficients per fonamentar una hegemonia d'esquerres a Catalunya. 
Les posicions polítiques que han estat al centre de les aportacions, debats i acords de l'ideari, giren entorn l'economia del comú, a frenar les polítiques neoliberals i les retallades, la des-privatització i re-municipalització dels serveis i béns d'us públic, a donar suport a l'execució del referèndum i aconseguir les sobiranies en plural i la sobirania nacional catalana. 
La convivència de diferents sentiments nacionals i internacionals és possible amb convicció social, una ètica d'honestedat i transparència, a governant obeint la ciutadania, el rendiment de comptes i del principi d'una persona un vot, en això es concentra el concepte de radicalitat democràtica republicana. 
La força política Un País En Comú està compromesa en el bé comú que faciliti el treball i la vida de la majoria de la població. El nou partit neix confrontat a la minoria de poderosos, als representants polítics de la dreta catalanista i estatal, a un Règim i unes institucions locals, autonòmica i estatal, que perjudiquen a les classes populars i al país.
Qui pacta, defensa i accepta els Pressupostos neoliberals retalladors, submisos a les línies vermelles del PDECat  poc pot criticar i fer escarni de les denúncies sobre la corrupció del 3% o de les reclamacions socials d'Un País En Comú. 
Les aliances supeditades a la política econòmica imposada pel PDECat, que segueix fil per randa les decisions neoliberals de la UE de Brussel·les i les normatives estatals, difícilment permetran aconseguir una majoria social suficient àmplia i forta per cohesionar-se'n la consecució dels drets, la sobirania i la República Catalana. 
Un País En Comú neix amb el suport, compromís i convicció de milers d'activistes, del municipalisme del canvi amb BComú, i amb la coalició i grup parlamentari En Comú Podem. 
L'ideari En Comú aposta ben clar per una política catalana a Catalunya. L'Assemblea fundacional ha consolidat el consens establert amb una formulació magistral incloent; ho va fer amb el rebuig de dues esmenes excloents de tall més independentista una, i federalista l'altra.
Gerardo Pisarello va donar el to a l'inici assembleari al plantejar: “Som aquí per construir un espai catalanista i sobiranista que defensa el referèndum i que vol exercir el dret a decidir sense demanar permís”. 
El contingut adoptat estableix: “República i Estat plurinacional. Considerem com nostra i volem actualitzar la tradició majoritària del republicanisme catalanista i de les classes populars catalanes a partir de la defensa de sobiranies plenes i lliurament compartides.
En aquest sentit, apostem per la creació a Catalunya d'una República social, democràtica i ambientalment justa, com a màxima expressió i realització de la seva sobirania nacional. Aquesta República vol compartir sobiranies amb un Estat de caràcter plurinacional”.
L'activista del nou partit vol i exigeix coherència per unes bones pràctiques en el desenvolupament de l'ideari adoptat. El compromís és actiu i crític. No es vol caure a l'adaptació a les institucions, al sistema polític i econòmic. Hi ha molta sensibilitat per fer els acords i decisions de forma transparent i col·lectiva.
Som a la primavera de la rebel·lia social i de la sobirania republicana. Fem camí En Comú. 13 d'abril de 2017 
De la Carta de L’Aurora.

No hay comentarios:

Publicar un comentario