11/1/18

Parlament condicionat pel 155


Brussel·les.
La constitució del nou Parlament amb els diputats i diputades electes 21-D s’ha fixat pel proper 17 de gener, per part del president estatal Rajoy del PP. Serà en un escenari en el que malgrat la repressió i l’estat d’excepció, el bloc del 155 (PP, Ciutadans, PSOE-PSC) ha fracassat en impedir que hi hagi una majoria independentista; de fet la majoria més àmplia democràtica sobiranista i republicana, exigeix la derogació del 155 i la intervenció de la Generalitat.
 
L’Estat, el PP i Ciutadans, ajudats pel PSOE-PSC, estant condicionant el resultat electoral al negar als diputats i diputades electes exercir la seva representació lliurament. El bloc del 155 vol impedir que el Parlament es constitueixi amb les persones escollides. L’objectiu declarat és bloquejar que Puigdemont sigui investit president i pugui formar un govern.

La intervenció de la Generalitat segueix, el 155 es manté. El govern legítim destituït te el president exiliat i el vicepresident empresonat, com Jordi Sànchez de l’ANC i Jordi Cuixart d’ Òmnium. Vivim en un estat d’excepció.

El bloc del 155 accentua l’atac als drets democràtics decidint el que pot fer i no fer el Parlament. La minoria antidemocràtica s’imposa per la força repressiva estatal a la majoria democràtica sobiranista.

Bruges.
Resulta que, en virtut de l’article 155, és el president estatal qui te la potestat de presentar el candidat o candidata a ser investit president. Aquest greuge és una nova imposició d’excepció que anul·la el procediment de l’Estatut, que atorga la potestat esmentada al o la presidenta del Parlament.  

Ciutadans es presenta com una regeneració democràtica contra la corrupció.  Inés Arrimadas insisteix que és la millor opció presidencial i de govern pel conjunt de la població. El que prou es cuida d’amagar Arrimadas, amb els bons oficis de Miquel Iceta del PSC, és que la seva alternativa existeix des d’un atac frontal estatal, amb el 155, que distorsiona i perverteix el resultat electoral. El tarannà dictatorial aflora vestit de constitucionalisme 1978.

La corrupció de les elits catalanes del 3% s’està renovant pel bloc del 155 amb una corrupció política de les llibertats democràtiques bàsiques, i de les eleccions 21-D.  

Amb aquests condicionants antidemocràtics la previsió és de glaç i tempestes.  Difícilment hi haurà pau política, ni s’albira estabilitat en una legislatura viciada des de l’origen de la convocatòria electoral.

La democràcia catalana és l’hereva de l’1 d’octubre i 3-O. No hi ha
símptomes de retrocés o desmobilització, el que està és amatent vers els resultats de les combinacions parlamentaries i governamentals.

El moviment sobiranista vol disposar de Parlament, President i Govern, per establir una nova estratègia i aliances que permetin ampliar forces i reprendre l’inici constituent, lliure, democràtic i republicà.  11 de gener de 2018

De la Carta de L’Aurora.

No hay comentarios:

Publicar un comentario