6/5/11

Municipals

La crisis, les retallades, l'atur, la immigració, són els ingredients en què es mou la campanya municipalista. També hem de considerar la vessant democràtica bloquejada sobre el dret de decidir i a aconseguir una consulta ciutadana vinculant.

L' enfocament per part d'EUiA és positiu: Prou retallades! Més ocupació, defensem els serveis públics.

Les mobilitzacions sobretot de les bates blanques, de la Salut, i la preparació de la mobilització del 14 de maig, són el principal ferment per convertir lluita en consciència política. El primer és confluir en la mobilització i en la defensa dels drets i serveis públics. El 14 M és la fita.

Com a rerefons tenim un progrés greu de la dreta, de CiU, del PP, i trepitjant-li els talons unes candidatures xenòfobes d'extrema dreta.

Com pot dir i ser creïble el candidat de CiU a Barcelona que "el responsable de que no hi hagi ni un euro és el tripartit?

Com pot ser que a Autonomies amb forta corrupció el PP avanci? Perquè els socialistes i en general les esquerres retrocedeixen? Perquè el jovent què es mobilitza en bona part cerca vies diferents als partits amb representació institucional o s'absté?

Portem a sobre un pes molt feixuc de l'experiència dels set anys de govern. Però podem al·legar que les municipals són diferents, cosa què és certa. Aleshores com és què el sostre de suport social, amb la correspondència electoral, penalitza els governs de les esquerres? Una important part és per la crisi i les polítiques dels poderosos, les de les dretes que colpeixen, desmoralitzen i disgreguen a la gent treballadora. Però una altra part és per les pròpies polítiques que apliquen les esquerres en la seva gestió en els poders, també municipals, que es perceben i són a voltes molt dretanes i adaptades als interessos dels grans propietaris i fortunes; per acabar-ho d'adobar, és cert què el govern de l'estat, amb el PSOE, lidera l'aplicació de l'austeritat i les retallades contra la població treballadora. I més, l'austeritat i les retallades catalanes, varen començar en el tripartit de les esquerres, encara que amb menys brutalitat i molta més mala consciència per la incoherència política que representaven.

El canvi de rumb l'hem de fer, i millor al calor i amb el compromís ferm en la mobilització. Per tant en contra de les dretes i de les polítiques dretanes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario