20/5/11

La plaça

Avui a la plaça. Diumenge el vot.

Avui i demà dissabte el lloc, la trinxera, junt amb el jovent rebel·lat és a la plaça Catalunya, a la plaça de cada ciutat com a Girona, Tarragona i Lleida. Demà passat diumenge dia 22 és a les urnes, amb el vot, un vot a les esquerres, el vot per ICV-EUiA.

Ahir a la Plaça de Catalunya seguia de forma ben pacífica la concentració de jovent que forma part del moviment 15 M arreu de Catalunya i de l'estat. El més destacats dels debats, dels ànims, i de l'esperit de la gent, és la necessitat de trobar respostes polítiques al què està passant amb la crisis, i amb un sistema social i polític del que es veuen exclosos una immensa massa de ciutadania a la que el jovent ara li està posant veu, i aviat cares, i potser banderes. Les i els joves es fan preguntes, diuen el què no volen. En les incipients propostes constructives és molt positiu que bona part d'elles són les que formen part del programa d'EUiA i de la coalició ICV-EUiA. Si els medis de comunicació magnifiquen els aspectes més abstencionistes, anti-partits, i anti-sindicals, no és respira igual allà a la plaça. Jo mateix soc ben anti-partits de la dreta i dels que retallen des de les esquerres! El què ens cal és que el jovent compromès i lluitador sindicalista, transformador, democràtic, i revolucionari, digui també la seva a on ara toca: a la plaça.

Alternativa Jove ha començat en bon peu al defensar i comprometre's amb el moviment 15 M i participar a la plaça. El compromís ha de prosseguir amb la implicació amb les tasques a la plaça; això és el que permet incorporar el to "jove alternatiu/va transformador/a" a la veu general de la plaça.

I EUiA ha de dir quelcom a favor. Ja van quatre dies que cremen sense dir ni piu. Moltíssim gent d'EUiA simpatitza clarament amb la plaça i les principals reivindicacions del 15 H. Molts hem participat a la mobilització, compatibilitzant-ho amb la campanya electoral. No volem de cap de les maneres instrumentalitzar cap moviment de jovent, però sí som convençuts que o estem amb el jovent mobilitzat o fem pantomima. El nostre vot del diumenge ha d'estar impregnat de l'esperit i el cos de futur que desprèn la plaça.

La Junta Electoral Central va prohibir ahir nit les concentracions i manifestacions de les places i del moviment 15 M. Ara encara més, tothom a la plaça. A donar suport a la insubmissió i el desacatament. A defensar els drets d'expressió i manifestació.

Hi ha precedents. Quan les manifestacions contra la guerra denunciant el PP. També a Catalunya al mantenir la manifestació del Dia de la Dona treballadora el 8 de març, tot i coincidir amb la fita electoral.

La gent d'EUiA serem a la plaça. Una bona manera per donar suport és també amb recursos a la Junta Electoral Central i a qui s'escaigui. EUiA hem d'expressar amb claredat el compromís amb els drets i les principals reivindicacions del 15 M i de la plaça.

Publicat al Butlletí electrònic d'EUiA.

No hay comentarios:

Publicar un comentario