9/7/10

Clam popular pels drets de Catalunya


La manifestació de demà 10 Jl és al Passeig de Gràcia, com cal; i com calia d'ençà fa quatre anys serà massiva, ciutadana i catalana. El rebuig a la sentència del Tribunal Constitucional és un clam popular arreu. Aquesta denúncia senyala els drets democràtics per Catalunya i el Poble català. El dit potent de la mobilització va a l'ull del PP i no pot deixar de mostrar la impotència del PSOE, amb les mentides i manca de compromís democràtic del president Zapatero i del seu govern.

Pel moment no hi ha encaix constitucional possible per cap tipus de federalisme, ni l'asimètric de Pascual Maragall, ni el tímid de Santillana del PSOE, ni l'autonòmic de CiU, ni el de l'esquerra transformadora (EUiA, ICV) amb el dret d'autodeterminació i de decidir, i menys per l'independentisme d'ERC o les CUP.

Amb la pressió del PP, que aprofita el Pacte per la Justícia amb el PSOE, la interpretació de la Constitució és al peu de la lletra. Una Espanya única i unida sense reconèixer la realitat social, cultural i política dels pobles-nacions sense estat que hi ha a la pell de brau. Això aboca a la consciència democràtica popular catalana ver la independència, si més no com a mitjà per aconseguir una negociació amb igualtat entre els pobles, entre les nacions amb estat o sense. El PP, el TC, el PSOE, volen dir que no pot haver-hi relació igualitària federal. Prefereixen dividir i trencar la possibilitat d'unitat treballadora federal per preservar el poder estatal actual.

Un cop puja la marea de la manifestació, ens cal una reflexió. Quina serà la direcció, la força motriu i la perspectiva política d'aquesta mobilització?

Les forces que poden oferir futur lliure i democràtic, per mi, federal en igualtat i dret de decidir, són les que posen per endavant que cal no acatar la sentència del Tribunal Constitucional. Aquesta ha de ser l'opció del moviment obrer i de l'esquerra transformadora. El PSC i el president Montilla va amb el pas canviat quan declara que acatarà la sentència o es distancia del dret de decidir.

O l'esquerra lidera aquest NO acatar i la proposta federal amb la classe treballadora, o ho farà la dreta burgesa de CiU, encara que aquesta dreta nacional catalana torni a fer pactes tramposos i destralers.

La Vaga General del 29 de setembre i les eleccions autonòmiques de la tardor, hauria de ser una nova oportunitat per girar a fons a esquerra. El govern tripartit ha acatat el Decret Zapatero de retallades i les esquerres tripartites ho han votat al Parlament català. El govern i forces tripartites mobilitzen contra la sentència del TC, però s'han de rebel·lar i no acatar-la. El futur es forja al defensar fil per randa les propostes sindicals i el dret de decidir.

Del Butlletí d'EUiA.

2 comentarios:

  1. Clam popular ????? no nos hagais reir
    solo os interesa a la elites este absurdo tema pa tener entretenida a la tropa mientras sois incapaces de explicar el declive vertiginoso de CATALONIA en los ultimo 20 años
    ese es el autentico clamor popular
    ese y no los artificios creados para mayor gloria de la nada ( cosa muy catalana por cierto)

    Y por mi podeis ser nacion o imperio genocida ( que es lo ke campaba por estos lares en el siglo XIII) que es el turbokapitalismo es el mismo que en el resto de ESPAÑYA

    ResponderEliminar
  2. Un comentario muy aleccionador y nacionalista nada democrático para las libertades políticas; ríe, ríe mucho que sienta bien para la salud.
    La cuestión no es ser o no ser nación, esto es un hecho y no semántica o legalidad; lo que se trata es de destruir la dominación burguesa y su Estado, y para ello se necesita como oro en paño la unidad firme de la clase trabajadora española y catalana y las otras, relación que sólo podrá ser en igualdad y por lo tanto federal.

    ResponderEliminar