23/11/09

Iceberg corrupció


L'actriu Carme Sansa i Eva Fernández, presidenta de la FAVB (Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona), varen simbolitzar amb la lectura del Manifest contra la corrupció i la impunitat a la concentració de la Plaça de Sant Jaume, el compromís cívic i social veïnal contra l' iceberg que aflora de la corrupció dels prohoms de la burgesia catalana i dels seus servidors directes de CiU, estesa als gestors (indirectes) del PSC.

El conductor de l'acte, David Fernández, va esmentar que potser estàvem davant una tangentòpolis catalana de la que ningú vol tirar de la manta, o millor dit de l'asfalt.

Les mesures del govern de la Generalitat tripartida de Montilla no van pas a l'arrel del problema.

Cal revisar i canviar en profunditat la llei del sol, l'especulació urbanística arreu, els procediments de requalificacions de sol públic, industrial, d'equipaments, regular les plusvàlues de les transaccions, en fi, una Llei de Finançament tripartida entre Municipis, Autonomies i Estat.

L'estament electe als Municipis i Parlaments, la gent gestora si més no procedent de l'esquerra, hauria de comportar-se de forma política i ètica escrupolosa, compromeses per sobre de tot amb la seva base social, les reivindicacions veïnals i treballadores.

La mobilització popular a d'assenyalar i bandejar les corrupteles, els corruptors i els corruptes, paràsits d'uns hàbits ancestrals, unes institucions i unes lleis que de fet toleren el frau com a quelcom d'inevitable.

No hay comentarios:

Publicar un comentario