13/11/09

Corruptela

L’allau de corrupció que aflora ens mostra una xacra més del sistema social basat en la desigualtat, en una economia de mercat on el profit del diner és la principal llei.

El Poder polític amb les institucions democràtiques que el vehiculitzen, tenen la funció de preservar i engrassar el sistema econòmic i social vigent.

Resulta que la ètica del negoci i l’enriquiment individual a ultrança, comporta també l’ús de les responsabilitats de gestió, de Poder, com un negoci específic de profit personal; com comporta un certa separació estamental que de manera força penyorativa s’assenyala com “els polítics”. La classe dominant i posseïdora afavoreix aquest corporativisme per corrompre als representants populars de totes les maneres possibles i enginyoses; des de la copa de cava i el caviar als güateques, viatges, targetes de crèdit, cotxe oficial i tantes més legals, fins arribar a la corruptela il·legal de la xequera i el maletí ben farcit.

El cas és que llevat d’honroses excepcions la seducció de la corruptela funciona com un rellotge.

Cal denunciar els corruptes i corruptors i corrupteles. Cal denunciar el sistema econòmic, de Poder i de lleis que porten al seu sí la llavor de la corruptela.

En el cas de Catalunya el que surt a la llum pública toca al cor de la burgesia catalana –Millet, Pretòria-, i encalça a alcaldes i funcionaris socialistes.

L’especulació immobiliària del sol és una font que brolla plètora de corruptela. El fet que els Ajuntaments hagin de recórrer a les requalificacions i a la construcció com element important del finançament municipal agreuja les corrupteles.

La mobilització de rebuig a Santa Coloma de Gramanet, marca un punt àlgid que assenyala les misèries de certa esquerra gestora de parcel·les de Poder, ben amollada als poders econòmics.

Santa Coloma és un símbol del fracàs del pacte de Finançament, entre l’estat espanyol i autonomies, on s’ha foragitat als Municipis.

Per fer front a les corrupteles es pot començar per la Llei del sol, per la liberalitat en la normativa de requalificacions, per establir un Finançament amb una distribució dels impostos entre els Municipis (primer), Autonomies (segon) i estat (tercer).

Publicat al butlletí electrònic EUiA.

No hay comentarios:

Publicar un comentario