30/9/14

Alerta! A defensar la Consulta 9 N. Posin les urnes!


De Manel Fontdevila.
El Tribunal Constitucional, a instancies del recurs del govern PP de l'estat, a suspès cautelarment la Llei de Consultes i el Decret de convocatòria de la consulta del 9 de novembre. El PSOE li ha donat suport.
Poble de Catalunya, treballadors i treballadores que viviu i treballeu a Catalunya, jovent que us eduqueu i lluiteu per un futur lliure i social:
Dimarts 30, a les 17 h. Tothom davant de cada Ajuntament.
A lluitar per sostenir la Consulta 9 N, per la sobirania, llibertat i democràcia catalana.
El govern de l'estat, el Tribunal Constitucional amb la Constitució de 1978, el PP, el PSOE, C's i UPyD, neguen la sal i la terra d'aquest poble i nació catalana. Volen destruir els pobles, les nacions perifèriques, les minories.
És l'estat espanyol amb aquests partits qui destrueix la convivència entre els pobles, els divideix i si pot els anul·la, trencant tota cohesió social de la població catalana alhora que de l'espanyola.
La classe treballadora i el jovent son els qui, des del cor de les empreses, des de la forja de futur, poden convertir el poble català, i la ciutadania que vol Votar i Decidir, en una marea de dignitat democràtica sobirana, que faci irreversible una ruptura democràtica amb les mesures dictatorials contra les llibertats democràtiques a Catalunya. 
Aquesta suspensió de la consulta nega la possibilitat de votar al poble de Catalunya. El Regne d'Espanya pren decisions dictatorials quan es tracta dels drets del pobles. La ciutadania és menystinguda. En canvi a Europa, al Regne Unit de la Gran Bretanya, Escòcia ha pogut votar i decidir.
Ni un pas enrere. Consulta 9 N. Obrim un Procés constituent i construïm la República Catalana.
Ara és l'hora de defensar l’aplicació de la llei de consultes i la Consulta del 9 N. Hem de prosseguir i desenvolupar la legalitat catalana sobirana. Per això cal desconèixer el TC que no te legitimitat democràtica.
Ara és l'hora de No acatar la suspensió cautelar. Volem Votar: Posin les urnes! Votarem! El poble català ha de decidir lliurement el futur a les urnes.
El Parlament, el govern, el president, han de respondre clar al Tribunal Constitucional: No farem com amb l’Estatut, No acceptem la suspensió, No acatarem les imposicions dictatorials, Desobeirem la legalitat estatal que va contra la legitimitat i legalitat catalana.
La Consulta 9 N és incompatible amb el Regne d'Espanya i la Constitució de 1978.
El clam de la Giga V de l'11 de setembre de les milió vuit-centes mil (25 % de la població) ha resultat categòric: Posin les urnes!
A dia d'avui 889 Ajuntaments, el 93,87% dels 947 municipis de Catalunya, i 37 consells comarcals, han donat suport a la Consulta 9 N.
Ara és l'hora de forjar les aliances per unir la força dels processos amb aspiracions profundes d'independència i federalistes, per aconseguir la força amb la que derrotar i foragitar les polítiques neoliberals, el PP i el reialme.
El futur de Catalunya es cou entre les forces que lluitem compromeses amb l'anhel popular: Posin les urnes! Nou estat dins Europa, Independència.
Els revolucionaris i les revolucionàries de L'Aurora (organització marxista) tenim les nostres arrels en la classe treballadora, som part activa del poble català. Per tant guanyarem o perdrem lluitant a fons amb el nostre poble per la llibertat de Catalunya.
Ara és l'hora de fer de voluntariat perquè el proper 9 de novembre guanyi el Sí a la independència.
Les Esquerres pel SíSí hem encetat una campanya "SíSí perun 9 país" que situa la llibertat de Catalunya, la República Catalana i la Independència, com a senyeres d'un profund tomb social.
Tàpies.
Esquerres pel SíSí optem pel compromís i lluita a fons. Guanyarem amb la Consulta o seguirem la sort de la lluita del poble català. Aquest és el destí que obre la porta a una república catalana.
Democràcia es votar.
Ara és l'hora de guanyar. Està a les nostres mans.
No a la prohibició de la consulta a Catalunya decretada pel govern de l'estat, el PP i el Tribunal Constitucional. L'Aurora, organització marxista. 29 de setembre de 2014.
De la Carta de L'Aurora.

Legitimitat, sobirania i Consulta 9 N


De Tàpies.
El govern i el TC volen destruir la lliure decisió de Catalunya
A les 19 h d'avui dimarts 30. Tothom davant de cada Ajuntament.
Ara és l'hora de No acatar la suspensió cautelar del TC.
Les Esquerres pel SíSí hem encetat una campanya "SíSí perun 9 país".
Guanyarem la nostra llibertat. Guanyarem Catalunya.
Fem com Alternativa Jove ‏@alternativajove  Democràcia. Autodeterminació. Ruptura democràtica. Procés constituent. República Catalana. NI UN PAS ENRERE. #Votaréslasolució #9N
Volem Votar: Posin les urnes! Votarem!


29/9/14

El Decret de la Consulta s'enfronta amb l'estat


La Consulta pel 9 de novembre ha estat convocada pel decret del 27 de setembre. El President Mas ha complert amb la decisió del Parlament que insta al president i al govern a convocar i organitzar la Consulta.
El clam de la Giga V de l'11 de setembre de les milió vuit-centes mil (25 % de la població) ha resultat categòric: Posin les urnes!
"No hi haurà Consulta", "Ja està pactada la retirada de la Generalitat amb el president Rajoy", "Hi haurà pataleig, explosions d'indignació, enorme frustració, però a la fi submissió", "L'estat és molt fort i no se'l pot desacatar o desobeir".
I si el poble es rebel·la i fa quelcom més que exigir, frustar-se i desencisar-se? Si decideix seguir endavant amb la immensa força de la "V"?
Potser qui es frustrarà i quedarà arraconar és qui no hagi lluitat a fons i amb convicció per guanyar Catalunya i la llibertat.
El futur de Catalunya es cou entre les forces que lluitin amb l'anhel popular: Posin les urnes! Nou estat dins Europa, Independència. Qui vagi a remolc, temorenc, quedarà completament impregnat pel corrent de fons.
El motor que cohesiona i fa impetuós el procés i la Consulta s'expressa amb el SíSí a la pregunta establerta. La campanya "Ara ésl'hora" de l'ANC i Òmnium trucarà a les portes amb cent mil persones voluntàries.
Les Esquerres pel SíSí han encetat una campanya "SíSíper un 9 país" que situa la llibertat de Catalunya, la República Catalana i la Independència, com a banderes senyeres d'un profund tomb social.
El decret titllat de desafiament a l'estat, és un element de tall rupturista engendrador de legalitat catalana, basat en la legitimitat política d'un poble conscienciat mobilitzat.
Artur Mas pretén posar els fonaments polítics d'una refundació de CiU, en el trànsit de l'autonomisme al sobiranisme. Oriol Jonqueras i ERC estan en la situació de quina capacitat disposen de digerir una opa independentista al nou sobiranisme convergent. La patronal mira amb molt mals ulls aquesta deriva de pre-ruptura titllada per un diari com "Mas deixa el destí de Catalunya a mans de la mobilització callejera".
Altres esquerres es paralitzen atòniques sense creure's el que viuen. El somni d'un centre esquerra autonomista federal s'esmuny i converteix en un malson.
La centralitat política catalana des de fa 35 anys ha esclatat. CiU trontolla seriosament, ERC apunta al lideratge, el PSC minva per moments. La coalició ICV-EUiA ha de definir-se doncs no pot nedar i guardar la roba. Si el procés perdés i s'instal·lés la frustració afavoriria a la reacció.
En aquests cassos és millor guanyar o perdre, o el que s'esdevingui, lluitant a fons amb el poble del que es forma part.
Esquerres pel SíSí opten pel compromís i lluita a fons. Guanyarem amb la Consulta o seguirem la sort de la lluita del poble català. Aquest és el destí que obre la porta a una república catalana.

27/9/14

La Consulta enceta legalitat catalana i rebel·lia democràtica


Tàpies.
Una República Catalana és incompatible amb el Regne d'Espanya i la Constitució de 1978 que regula l'estat actual.
El proper 9 de novembre hi ha una oportunitat de ruptura democràtica amb aquest estat autonòmic en crisi. La pregunta de la Consulta i la resposta popular poden determinar una revolució entre els pobles i l'estat. La component treballadora popular és la més interessada que aquesta escletxa es transformi en una fractura irreversible per on situar en millors condicions les necessitats i reivindicacions socials.
El punt més feble per on encetar la ruptura i superació de l'estat autonòmic monàrquic és amb una defensa aferrissada per aconseguir realitzar la Consulta catalana.
Aquest és el valor polític d'un "Sí-Llibertat de vot". Posició col·lectiva com la que està elaborant EUiA per defensar una resposta inclusiva i rupturista.
I, qui voldrà seguir amb el Regne en el cas de poder fer camí cap una república catalana? Què millor per madurar un procés constituent de la massa ciutadana popular espanyola per la república que guanyi a Catalunya el dret a votar?
Aquest és el valor polític del #SíSí.
El Manifests de les "Esquerres pel SíSí": "SíSí per un 9 país" ofereix perspectives de llibertat, mentre no dóna cap lloc al frau i corrupció com el "racó" de Pujol, amb caldo de cultiu de les polítiques neoliberals de CiU que destrueixen a la gent treballadora i al país.
La Monarquia i l'estat espanyol divideix i confronta els pobles d'Espanya. L'estat i el govern del PP, però també la política neoliberal aplicada pel PSOE, colpeix la vida del poble i de la majoria treballadora, mentre porta a la involució democràtica negatòria de drets i llibertats.
El que pot unir pobles i classe treballadora és foragitar aquesta monarquia i Constitució. La unitat es forja amb la lluita conjunta per la llibertat social i política.
La perspectiva i l'escenari a l'estat es cou en l'oportunitat de ruptures democràtiques i de processos constituents, diversos i plurals. Hem de forjar aliances i d'unir la força dels processos amb aspiracions profundes federalistes i d'independència, per aconseguir la força amb la que derrotar i foragitar les polítiques neoliberals, el PP i el reialme.
La clau està en que cada poble fomenti la lluita, construeixi la seva alternativa i decideixi.

Definir-se per la Consulta i la República Catalana


Som lliures? El què ens cal, i sí podem fer, és definir quina orientació i propostes per aconseguir Ser lliures, així com construïm hegemonia social i política perquè el votar a la Consulta formi part de resoldre la crisi econòmica, el conflicte social i el nacional.
La Marxa de la Dignitat deixa palès que no hi ha llibertat social. El Tren de la Llibertat i la lluita contra la violència de gènere, mostren que les dones són lliures formalment però no realment. Les amenaces de prohibició i negatives a la Consulta del 9 N a Catalunya fan veure a milions de persones que no hi ha llibertats a Catalunya per poder decidir.
S'acusa a ICV i a la Coalició entre ICV i EUiA de no definir-se davant la qüestió cabdal de la llibertat, l'existència i el futur de Catalunya, amb les relacions amb els pobles del Regne d'Espanya i d'Europa.
Tot i que ICV i EUiA hem donat suport a la declaració de sobirania, a la Consulta, i som motor del suport a la Consulta al Congrés de l'estat, per part del grup parlamentari de La Izquierda Plural.
Tanmateix el posicionament de la coalició és deutor d'una reiterada actitud defensiva davant la immensa marea sobiranista que anhela llibertat, per poder decidir quin estat i sobre la independència.
EUiA està prou ben situada amb la proposta senyera de República Catalana. Aquesta orientació estratègica forma part clarament de l'imaginari sobiranista. ICV ha fet camí amb la proposta d'Estat propi.
Ara bé, la ciutadania que dóna suport social i electoral a la coalició ICV-EUiA pressiona més cada dia que passa, per saber quina és la proposta davant de la consulta i de la pregunta del 9 de novembre. Val a dir que una part majoritària fa camí sense embuts amb el moviment sobiranista, la Via catalana, l'ANC i la multitudinària V de fa just dues setmanes. 
El Manifest de les "Esquerres pel SíSí" ("SíSí per un 9 país") ha tingut la virtut d'oferir expressió i referència política al sindicalisme i al jovent i al món municipalista d'ICV i d'EUiA, en clara sintonia amb el procés català, amb el corrent de fons rupturista amb la Constitució de 1979 i el Reialme, per un procés constituent democràtic i republicanista.
Com que per a la Consulta del 9 N es necessitem tots els sentiments i identitats que conviuen entre la gent treballadora i el jovent, tota aquelles persones que viuen i treballen a Catalunya, cal desenvolupar una proposta inclusiva, creativa i plural.
Emma de Rubí farà 16 anys el 9 N.
És temps de definir-se com organització per una proposta de resposta a la Consulta tipus: Sí a la primera pregunta, Llibertat de vot a la segona, és el que millor s'escau avui en dia a la pluralitat que aportem al fet d'aconseguir la Consulta, contra totes les prohibicions i amenaces apocalíptiques.
El Sí-Llibertat de vot, inclusiu, afavoreix que cada posició de sentiment nacional s'expressi amb tota llibertat. I serà la ciutadania de la població de Catalunya qui prengui la decisió, o l'estat amb el PP i el PSOE qui ho impedeixi.
Defenso amb convicció i il·lusió el Sí-Sí per encetar un procés vers una república catalana.
Amb això vull dir que és l'hora de definir-se amb la consulta interna d'EUiA. Una posició col·lectiva, de recomanació pel Sí - llibertat de vot, permet desenvolupar un bon debat i madurar el vot individual dins la decisió popular.